Ky projekt është bashkë-financuar nga Programi PTI i AKKSHI-t: “Projekte të Teknologjisë dhe Inovacionit që vijnë si bashkëpunime të komunitetit të kërkuesve shkencorë nga institucionet e arsimit të lartë në partneritet me biznesin”.
Industria e përgatitjes të nën-produkteve të mishit është një sektor me peshë në industrinë ushqimore shqiptare. Natyra intensive e konsumit të energjisë në proçeset e prodhimit të nën-produkteve të mishit ka implikime të rëndësishme në koston e prodhimit dhe impaktin në mjedis. Në këtë kontekst, një projekt i optimizimit të konsumit të energjisë për godinën e fabrikës dhe si dhe optimizimit të proçeseve industriale ndihmon në uljen e konsumit të energjisë, kostove të prodhimit dhe ndikimit mjedisor.
Projekti synon të zhvillojë synon të përmirësojë efiçencën energjetike të proçesit të prodhimit të nën-produkteve të mishit duke zbatuar masa të ndryshme që do të rezultojnë në një reduktim të konsumit të energjisë dhe emetimeve të gazeve serë. Projekti realizohet në bashkëpunim me një kompani që prodhon nën-produkte mishi në sasi të mëdha.
Projekti i efiçiencës së energjisë do të ndjekë metodologjinë e mëposhtme:
Universiteti “Barleti’’
Adresa: Tiranë, Rruga Frang Bardhi, Selitë
Prof. Dr. Aleksandër Xhuvani
E-mail: [email protected]
Tel/Cel: (355)682250276
Web: www.umb.edu.al